Om os

Familiebillede solnedgang Okrug Gornji Kroatien
Solnedgang på stranden i Okrug Gornji Kroatien
familietur Djurs Sommerland
Tid til leg og sjov i Djurs Sommerland

Velkommen til “Vi samler på oplevelser” - En familierejseblog

Bag siden står vores familie på fem – børnene Magnus, Astrid, Mathilde og forældrene Anita og Morten. Vi bor i Vejle – hvor vi har vores hverdag med alt hvad det indebærer. Vi er en familie, der samler på oplevelser, fordi vi er gode til at bruge dem i den hverdag, der kommer efter. 

For vores familie giver de fælles oplevelser og planlægningen af dem mange timers gode snakke. Ikke kun om det praktiske, men i lige så høj grad det vi ønsker at opleve. Når vi er på tur/rejser, forsøger vi at suge så meget til os fra det område, den kultur og den lokalbefolkning vi besøger. Samtidig er der opstået en række traditioner gennem årene, som bliver gennemgående ting på vores rejser og ture. 

Siden børnene var helt små, har vi søgt oplevelserne sammen – hvad enten det har været sommerferie sydpå eller i Danmark eller de mange små ture rundt om i Danmark. Vores sommerferier har oftes været “kør-selv-ferie”, og er gået til både Holland, Belgien, Østrig, Polen og Kroatien. De sidste, efterhånden mange år, har vi også brugt eks. efterårsferierne på at opleve nye lande og storbyer. I andre ferier har udgangspunktet været sommerhus i Danmark, hvorfra vi har taget på kortere ture rundt i landet.

Som børnene er blevet større, er vi også bevæget os længere ud af vores egen comfort zone – og søgt oplevelser der krævede mere af os som familie. For det skal ikke være nogen hemmelighed, at det vi som voksne synes giver mening, ikke nødvendig opfattes sådan hos børnene.

Det helt store spring skete, da vi tog på rundrejse i Nordvestgrønland – en mange årig drøm, med tre børn på henholdsvis 3, 8 og 12 år. Vi planlagde selv turen fra A-Z og skulle i hele planlægningen indtænke oplevelser for alle.

På denne rejse, blev vi fuldt ud bekræftet i, hvor stor en oplevelse det er, at rejse som familie – også derud hvor man ikke er på sikker grund, og rejserne varer i længere tid. Ja, det kan også være bøvlet, men det det giver – opvejer alt. Det har gjort, at vores horisont, som familie, er blevet endnu større – og vi vil samle på endnu flere oplevelser. Når vi har skulle planlægge ture og rejser, har vi ofte haft svært ved at finde inspiration for familier. Ofte kommer der forslag om familie hoteller med pool og all inclusive frem, men vi savner lidt: det kunne være sjovt at lave med børn eller forslag til “must see or do” med børn – måske også lidt atypiske ting. Hvad har andre set, oplevet, prøvet? Børnenes vurderinger eller udsagn kunne også være interessante at læse.

Vi jagter naturligvis de store og spektakulære oplevelser, men værdsætter i lige så høj grad også de store i det små. Fra den fælles jagt på sort sol i Sønderjylland, den gode legeplads eller særlige museum i en storby – til sejlturen blandt isbjergene i Vestgrønlands Ishav eller en uvirkelig skyline i en amerikansk storby.

I sommerferien 2019 besluttede vi os for, at vi vil gerne vil dele vores glæde ved at samle på oplevelser med andre – hvorfor vi har lavet denne familierejseblog.
En rejseblog der vil have familierejser og fællesoplevelser som fokus

Her vil vi dels fortælle, om de rejsemål vi har, og vil besøge, om de overvejelser vi gør os, når vi rejser som familie med børn i så forskellige aldre, hvor alle skal tilgodeses. Det særlige vil også være, at vi vil lade vores børn bidrage med egne fortællinger om rejser. Vi ønsker at krydre det med flotte billeder, tips og ideer – gerne med en skæv vinkel, til både inspiration og glæde for andre.

På tur til Salzwelten Østrig
Salzwelten Østrig
Familiebillede Indlandsisen Kangerlussuaq
Familiefoto på Indlandsisen nær Kangerlussuaq i Grønland

Vores familie

Magnus er 5 år og går i børnehave. Er naturlig nysgerrig og stiller gode spørgsmål til meget af det vi oplever. Er glad for Lego og musik og samler på ting og viden. Magnus var på sin første “kør-selv-ferie”, da han var 8 måneder, og elsker stadig at køre på ture og ferie i bil. Magnus byder også ind med forslag til ture, vi kunne tage på.

Astrid er 10 år og går i 4. klasse. Astrid vil gerne lære nyt og har mange interesseområder. Er glad for gymnastik og dyr, og er fantastisk kreativ på mange områder. Hun får ofte en ide, og laver/kreerer det fysisk bagefter.
Astrid var heller ikke meget mere end 9 måneder, da hun første gang kørte gennem Europa. Astrid spørger ofte i weekenderne, om vi ikke skal ud og opleve noget sammen.

Mathilde er 14 år og går i 8. klasse. Hun er fagligt fokuseret og meget glad for dans og vennerne. Mathilde har en veludviklet evne til at tage billeder og videoer – og er kreativ når det gælder om at redigere foto og film. I konfirmationsgave gav vi Mathilde en rejse til Miami i vinterferien 2020, sammen med os alle. Det havde hun ikke lige set komme. Mon ikke et spirende shoppegen skal dyrkes “over there”?

Forældrene Anita er 43 år og Morten 42 år. Anita elsker bøger og familien. Hun er den, der finder inspiration og viden omkring de steder, vi tager på ture og rejser til, og søger viden om nye oplevelser. Når vi er på ture og rejser, er Anita god til at opfinde små sjove og kreative historier, hvis børnene spørger til noget, vi ikke helt ved, hvad er. Det nyder børnene, og det er blevet lidt af en tradition.
Morten elsker ord – og bruger dem gerne. Han sætter pris på familietid og er den, der planlægger det praktiske omkring ture og rejser. Morten søger viden mange forskellige steder og bliver ofte inspireret af nye steder og oplevelser – særligt hvis der også er en skæv vinkel. Morten er også familiens chauffør, for han elsker heldigvis at køre bil. Morten er også teknikeren, der har styr på gps, mobiler, I-pads, computeren og internet adgange med mere – ret væsentligt.